Time Management Checklist

Een maandelijkse checklist van WebBep

Organiseer je huis, organiseer je kantoor, organiseer je dagelijkse leven, kortom; organiseer jezelf!
Er is geen betere tijd om met organiseren te beginnen, dan nu!
De maandelijkse Time Management Checklijst helpt je op weg met handige tips.

 1. Huishouden / Schoonmaak / Koken
  Nu de herst is begonnen en het buiten wat kouder wordt, is het hoog tijd de garage/schuur aan te pakken. Gooi alles weg dat je niet meer nodig hebt, bewaar alle verfresten en chemische stoffen voor de Chemokar. Veeg de vloer, stof de planken en lap de ramen. Verwijder spinnewebben. Sorteer alle zaken die bij elkaar horen en gebruik systemen aan de muur om alles overzichtelijk op te hangen — zodat je ruimte hebt voor je fiets of auto!
 2. Familie / Vrienden:
  Heb je gereedschap, boeken of andere dingen van familie of vrienden geleend? Als je het niet meer nodig hebt, gebruik deze maand dan om de geleende spullen terug te geven. Heb je zelf (alweer een tijdje geleden) spullen uitgeleend? Neem dan contact op met de persoon die iets van je heeft geleend, vraag of hij/zij het nog nodig heeft en zo niet, vraag het dan terug.
 3. Kantoor/Thuis werken
  Tijd voor alle zakelijke- en computertijdschriften. Als je hiervan een grote stapel hebt, is de informatie waarschijnlijk al oud. Heb je de tijdschriften nog niet gelezen? Als je meer dan 3 nummers van een tijdschrift niet hebt gelezen, maak dan tijd om ze te lezen of zeg het abonnement op. Als je ze toch niet leest bespaart het je een hoop ruimte en geld.
 4. Time Management
  Herken je dit? Wat moeten we vanavond eten? Stop hiermee! Maak een lijst met minstens 21 maaltijden waar jij en je gezin van houden. Maak de eerste 7 maaltijden simpelweg in de eerste week, de tweede 7 maaltijden in de tweede week en de derde 7 maaltijden in de derde week. Wanneer de vierde week start, begin je gewoon overnieuw met je eerste 7 maaltijden. Dit is een echte tijdbespaarder!
 5. School / Opleiding
  Koop een ordner voor jezelf of je kind(eren). Wie er ook maar op school zit of een cursus volgt. Stop tabbladen voor ieder onderwerp in de binder. Label de tabbladen met verwijderbare labels. Je hebt nu de perfecte plaats om huiswerk en notities in op te bergen. Stop wat lege bladen achter ieder tabblad en je hebt meteen een plaats om notities voor ieder onderwerp op te schrijven. Alles zit in een ordner!
 6. Gezondheid / Fitness
  Al een tijdje niet meer langs de huisarts of de tandarts geweest? Maak deze maand een afspraak met de huisarts of de tandarts of met beide. Je tanden en bijvoorbeeld je ogen onder controle houden, bespaart je tijd en misschien wel een hoop geld later.
 7. Carrière
  Maak de reistijd van en naar je werk productiever. Luister naar een boek op bandje of CD als je naar je werk rijdt. Werk aan je “To Do-lijst” of schrijf een zakelijke brief als je met de trein, tram of bus naar je werk reist.
 8. Persoonlijk
  Maak een ‘TADAA!-lijst’. Iedere keer dat je iets hebt bereikt, of dat nu een promotie op je werk is of een la die je hebt opgeruimd, schrijf je dat én het gevoel dat dit je gaf op je ‘TADAA!-lijst’. Wanneer je nu een baaldag hebt of de nodige motivatie kunt gebruiken, lees je gewoon je ‘TADAA!-lijst’ door om weer inspiratie op te doen.
 9. Business
  Maak een lijst van al je uitgaven. Beslis daarna of je op sommige uitgaven kunt/moet bezuinigen. Besteed je teveel uitgaven aan kantoorartikelen, koeriers, telefoontjes? Omdat je in het verleden misschien veel uitgaf, hoeft nog niet te betekenen dat je in het heden ook waar voor je geld krijgt.
 10. Entertainment
  Verzamel vrienden en familie om je heen en bezoek een evenement bij jou in de buurt (bijvoorbeeld de voetbalclub of de rommelmarkt). Geniet van elkaars gezelschap en van het spel of de rommeltjes.

Bron: Secretaresseportaal WebBep

1 gedachte over “Time Management Checklist”

Reacties zijn gesloten.